Bild & formgivning

Vårt estetiska program är ett innovativt högskoleförberedande program där du får utveckla din kreativa förmåga, möjlighet till eget bildskapande och formexperimenterande.

Utöver traditionella bild- och formarbeten fokuserar vi också på digital marknadskommunikation med vikt på film och foto.
Att göra korta informations- och reklamfilmer, fotoutställningar och webbpublicering inom ämnet är ett exempel på den digitala delen av programmet.
Du arbetar 3 dagar i veckan med skapande ämnen och får en högskoleförberedande examen som ger dig grundläggande behörighet till universitets- och högskolestudier.
Är du inte behörig så finns ett introduktionsprogram, preparandutbildningen där man under ett år förbereder sig till det estetiska programmet.
Att kunna producera fängslande och uttrycksfulla filmklipp och samtidigt äga förmågan att tänka ambitiöst och kreativt i samband med detta bör vara lika aktuellt i en influencer som i ett företags tänk när budskapet skall publiceras på olika medieplattformer.
Vi arbetar med hela processen, med detaljfokus på varje moment.

Utbildningen passar dig som

-tycker om att utveckla idéer inom ditt kreativa skapande där grunder som färg/form och komposition och harmoni i både bild, form och skulptur ingår.
Du arbetar med digitala film- och fotoprojekt med inriktning på digital mediakommunikation.
Innovativt fokus på den moderna designen matchas med det traditionella inom konst- och kultur.
Din egen utveckling inom ditt skapande är förutsättningar för den kreativa processen.

Utveckla dina kreativa förmågor med de unika förutsättningarna den estetiska utbildningen vid Munkeröds Utbildningscenter ger dig.

Här får du möjlighet att vidareutveckla ditt intresse för konstnärliga uttrycksmöjligheter inom bild genom eget bildskapande och experimenterande i färg och form. I våra ljusa rymliga lokaler får du teckna i blyerts, tusch och kol, samt måla bland annat akvarell, olja, akryl och gouache.

Du får även lära dig att skulptera i lera, gips, och andra valfria spännande material. Formgivning är ännu ett område du får arbeta med, till exempel formge en möbel, inreda ett rum och göra en modell av ett hus. Allt kreativt skapande sker i små grupper under ledning av erfarna pedagoger och konstnärer.

Skall du söka utbildningar inom konst, formgivning, design, reklam, film/foto, illustration eller andra liknande inriktningar är vår utbildning extra viktig för dig. Estetiska och konstnärliga kunskaper är en stor tillgång i ett flertal yrken och inte minst, i det egna privatlivet.